Pedodonția – stomatologia pediatrică

Pedodonția este parte a stomatologiei ce se ocupă cu diagnosticul și tratamentul afecțiunilor stomatologice la copii și adolescenți. Aceasta are în vedere atât dinții ”de lapte”, cât și dinții permanenți.

Dentiția copiilor se formează încă dinainte de naștere, dar primii dinți încep să erupă, cel mai devreme, la 4 luni. În general, primii care ies sunt incisivii centrali din partea de inferioară. Cei 20 de dinți de lapte, apar până pe la vârsta de 3 ani, chiar dacă ordinea în care apar poate varia destul de mult.

Mai jos este o imagine cu ordinea cea mai des întâlnită:

pedodonția

Pe la 6 ani încep să apară dinții permanenți, tot în partea inferioară a cavității bucale, proces ce durează până pe la 21 de ani.

Mulți părinți neglijează igiena dinților de lapte, în ideea în care aceștia vor fi schimbați, însă este foarte important să avem grijă de ei încă de la apariția primului dinte. Cariile dinților de lapte pot crea probleme inclusiv în dezvoltarea celor permanenți.

Când ar trebui să începem periajul dinților copiilor?

Încă de la primul dinte. Se pot folosi degetare sau periuțe speciale pentru primii dinți, precum și paste de dinți special concepute pentru bebeluși. Pasta de dinți cu fluor se recomandă abia după ce copilul nu mai o înghite.

De ce avem nevoie de medicul pedodont?

Întrucât copiii au necesități și probleme diferite față de adulți, e important să fie tratați de medici specializați în stomatologia pediatrică (pedodonția), preferabil într-o ambianță în care să se simtă în siguranță și în largul lor.

O dentiție corect aliniată îi va permite copilului să mestece normal, să se hrănească sănătos și să se bucure de o funcționare corespunzătoare a aparatului dento-maxilar.

Clinica Stomatologică Medentis beneficiază:
🦷de un spațiu special conceput astfel încât copiii să se simtă în largul lor,
🦷de aparatură modernă și performantă (inclusiv inhalosedarea – metoda cea mai puțin invazivă de sedare, ideală pentru copii),
🦷de specialiști care adoră copiii și reușesc să se împrietenească cu ei, creând o legătură frumoasă, de încredere cu aceștia, pe termen lung și eliminându-le frica de stomatolog.

Programările se pot realiza telefonic la numărul 0749272841, Luni – Vineri: 8 – 20

www.medentis.ro