Ce este și cum mă ajută ENDODONTIA?

ENDODONTIA

ENDODONȚIA este specialitatea stomatologică ce se ocupă cu studiul și tratamentul infecțiilor pulpei dentare și al complicațiilor acestora în țesutul situat sub dinte.

Scopul unui tratament endodontic, care este o succesiune de proceduri terapeutice, este eliminarea infecției de la nivelul pulpei dentare și protejarea zonelor curățate.

Deși majoritatea dinților pot fi tratați, există uneori un dinte nu mai poate fi salvat deoarece este fie prea distrus și nu se mai poate restaura.

Totuși, progresul tehnologic din ultimii ani permite azi salvarea unor dinți care poate la sfârșitul deceniului trecut erau sortiți extracției.

Medicul endodont este un medic specializat în salvarea dinților. După terminarea facultății, medicul endodont a urmat un program universitar de specializare și nenumărate cursuri de perfecționare. Acesta realizează zilnic tratamente endodontice, rezolvând atât cazuri simple, dar și situații deosebit de dificile și complexe, inclusiv intervenții endodontice chirurgicale.

Pentru realizarea unui retratament, medicul endodont utilizează tehnologii avansate, precum analize imagistice complexe sau microscopul operator. În acest mod rezultatele pe care acesta le obține sunt foarte predictibile și permit păstrarea dinților naturali pe arcadă pentru un timp cât mai îndelungat.

De ce să apelați la endodont?

Întrucât salvarea unui dinte este mai benefică pentru sănătatea dumneavoastră generală decât extracția. În plus, tratarea unui dinte și restaurarea acestuia cumulează un cost mai scăzut comparativ cu extracția dentară și urmările acesteia. Extracția dentară nu reprezintă un tratament propriu-zis, ci doar inițierea unei terapii. Odată extras un dinte, acesta trebuie înlocuit imediat astfel încât estetica și funcționalitatea de la nivelul aparatului dento-maxilar să nu aibă de suferit. .

Dacă vă e frică de durere, e bine să știți că intervențiile pe care le realizează un medic endodont au drept obiectiv alinarea durerii. Folosind tehnici și substanțe anestezice moderne (precum inhalosedarea, de exemplu) orice terapie poate fi o experiență plăcută.

La Clinica Stomatologica Medentis avem cei mai buni specialiști și aparatură de ultimă generație.

🏠 Ne găsiți pe str. Hermann Oberth nr 41.

Programările se fac la numărul de telefon:☎️ 0749272841 Luni – Vineri: 8 – 20