Ziua Internațională a Zâmbetului

Zâmbetul este un salut universal, înțeles și apreciat în toată lumea. Este un simbol al fericirii și expresia unei emoții.
 
Zâmbetul este sărbătorit în fiecare an în prima zi de vineri a lunii octombrie. Totul a început în 1963, când pictorul american Harvey Ball a primit sarcina de a realiza o față zâmbitoare care să ridice moralul angajaților. Așa a apărut deja celebrul ”smiley face” 🙂

Zâmbetul și râsul – cele mai bune medicamente

 
Zâmbetul și râsul sunt foarte importante pentru starea noastră de bine, întrucât ele reduc stresul, reglează presiunea sângelui, întăresc sistemul imunitar și scad riscul de cancer, fiind considerate un medicament neprețuit, distractiv, ușor de utilizat și, poate cel mai important, gratuit. Per total, oamenii care zâmbesc sunt mai fericiți și trăiesc mai mult.
 
Totodată, râsul este molipsitor. Atunci când este împărtășit, destinde atmosfera, sporește și încurajează comunicarea liberă și deschisă, fiind o resursă extraordinară pentru consolidarea relațiilor. În plus, determină schimbări fizice sănătoase în organism și este un antidot puternic împotriva durerii, stresului și conflictelor.
 

Beneficiile zâmbetului și râsului pentru sănătate:

 
• Schimbă starea de spirit
• Reduc stresul și relaxează organismul
• Scad tensiunea arterială
• Eliberează endorfine (hormonul fericirii)
• Stimulează buna funcționare a plămânilor, inimii și mușchilor
• Ameliorează durerea, stimulând organismul să producă propriile sale analgezice naturale.
• Stimulează sistemul imunitar; Știați că gândurile negative se manifestă în reacții chimice care cresc nivelul de stres și scad imunitatea, în timp ce gândurile pozitive eliberează neuropeptidele care ajută la reducerea stresului?
• Cresc satisfacția personală.
 

De câte ori zâmbim pe zi?

 
Există numeroase studii care au încercat să răspundă la această întrebare. Rezultatele variază destul de mult, însă s-a demonstrat ca atât copiii, cât și adulții zâmbesc mai mult atunci când interacționează cu alte persoane. Referitor la cifre, se crede că adulții zâmbesc, în medie, de 20 de ori pe zi, iar adulții fericiți – de 45 de ori pe zi. Campionii incontestabili sunt copiii, care se pare că zâmbesc de 400 de ori pe zi. Avem ce învăța de la ei! 🙂
 
Din experiența noastră, o persoană cu dinți sănătoși, zâmbește mai mult, are mai multă încrederea în ea și are o stare generală mai bună. Specialiștii noștri vă pot ajuta să aveți cel mai sănătos zâmbet posibil!
 
Zâmbiți azi și în fiecare zi, indiferent de vremea de afară sau din suflet! 🙂
 
Pentru programări, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0749272841, de luni până vineri între orele 8 și 20.
 
Vă așteptăm pe str. Hermann Oberth, nr. 41, Mediaș.